Vlaardingen’de aşırı şiddet gördüğü için hastaneye kaldırılan 10 yaşındaki kız çocuğu yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. Savcılık koruyucu anne ve babanın tutukluluk süresinin 14 gün daha uzatıldığını ve haklarındaki suçlamalara “kişinin özgürlüğünü kısıtlama” suçunun da eklendiğini açıkladı.

Savcılık sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, " Koruyucu aileler şu anda kasten öldürmeye teşebbüs, ağır yaralama, haksız yere özgürlüğü kısıtlama (birini isteği dışında alıkoyma) ve birini çaresiz durumda bırakma veya bırakmaya sebep olma suçlarından şüphelenilmektedir. Soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. Şu anda daha fazla bilgi verilemiyor. " ifadelerini kullandı.

Koruyucu aile, tam kısıtlama altında tutuluyor. Bu, yalnızca avukatlarıyla iletişim kurabilecekleri anlamına geliyor.

20 Mayıs'ı 21 Mayıs'a bağlayan gece, 10 yaşındaki kız çocuğu ciddi fiziksel yaralanmalar ve çok endişe verici bir durumda hastaneye kaldırıldı. Yaralanmalarının nasıl oluştuğuna dair şüpheler olduğu için polis bir soruşturma başlattı.

Vlaardingen Belediye Başkanı Bert Wijbenga, Çarşamba akşamı katıldığı talk show programı Op1'de, kızın hastaneye kaldırıldığında "ölümün eşiğinde" olduğunu söyledi. Wijbenga, geçen hafta kız çocuğuyla ilgili haberlerin çıktığı gün "tüm şehir için çok kara bir gün" olduğunu söyledi, "Üzüntü çok büyük, ama aynı zamanda büyük bir öfke de var," dedi.

Gurbetçi gençler YTB’nin desteğiyle TEKNOFEST 2024 Adana’da yerini alıyor Gurbetçi gençler YTB’nin desteğiyle TEKNOFEST 2024 Adana’da yerini alıyor

AD gazetesinde çıkan bir haberde okul yönetimi ve kızın biyolojik annesinin çocuğun durumunu defalarca yetkililere bildirdiği hatta mahalledeki komşuların kız çocuğuyla ilgili endişelerini uzun süredir dile getirdiği belirtildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş