Hollanda Demiryolları (NS) ve Prorail, Amsterdam Centraal tren istasyonunda ilk kez tüm gün boyunca kapalı kalacağını duyurdu. Cumartesi günü istasyonda yürütülen bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle tüm seferler iptal edildi. Amsterdam üzerinden geçen trenlerin güzergahları değiştirildi.

Yapılan açıklamada yolcuların ekstra seyahat süresini göz önünde bulundurmaları gerektiğine vurgu yapıldı. Amsterdam Centraal'e otobüs ve metro seferleri devam edecek.

Bugün başlayan büyük çaplı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle önümüzdeki günlerde 14 ve 15 numaralı hatlar kapalı kalacak ayrıca istasyonun IJ tarafındaki doğu yolcu tünelinin büyük bir kısmı da kapanacak.

Bu hafta Pazar ve önümüzdeki hafta pazartesi günleri de sefer sayıları normalden daha az olacak. Pazar günü Amsterdam Muiderpoort ile Weesp arasında otobüs çalışacak, Pazar ve Pazartesi günleri Amsterdam Centraal ile Amsterdam Sloterdijk arasında "çok sınırlı" tren seferleri olacak. Yolcuların ekstra aktarma yapmaları veya seyahatlerinin bir kısmını otobüs veya metro ile devam ettirmeleri gerekecek.

Hollanda’da Dick Schoof başkanlığındaki yeni kabine göreve başladı Hollanda’da Dick Schoof başkanlığındaki yeni kabine göreve başladı

Amsterdam'daki tarihi istasyon binasındaki çalışmaların 2030 yılına kadar sürmesi bekleniyor. Bakım ve onarım çalışmalarında raylar yenilenecek ve demiryolu köprüleri değiştirilecek. Ayrıca, peronlar daha geniş ve uzun hale getirilecek. Peronlara erişim de iyileştirilecek. İstasyonun altına büyük bir bisiklet park yeri yapılacak.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: nick_photoarchive - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş