Hollanda Türk Federasyon’un (HTF) eski başkanı ve kurucularından, 72 yaşındaki Hikmet Yıldızeli, hayatını kaybetti. Federasyondan yapılan açıklamada Yıldızeli’nin Türkiye’de bulunduğu sırada hayatını yitirdiği belirtildi.

Portakallar ve Türk Millilerin galibiyetinin ardından Hollanda sokakları kutlama yapanlarla doldu Portakallar ve Türk Millilerin galibiyetinin ardından Hollanda sokakları kutlama yapanlarla doldu

HTF başkanı Murat Gedik sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “ Bu dünyadan bir  Hikmet Yıldızeli geçti” diyerek üzüntü, saygı ve minnetini dile getirdi.

Gedik paylaşımında şöyle dedi:
“Henüz lise öğrencisi iken onunla tanış olmuştum. Hollanda’da Ülkücü Hareket tekrar toparlanmak için mücadele vermekteydi ve onun başına geçmişti.
1995 yılında yapılan ilk kongremizde Genel Başkan olarak yoluna devam etti…
İlk tanışıklığımızdan son günlerine kadar irtibatımız hiç kopmadı. O eski, fakat samimi geçirmiş olduğumuz zamanın muhabbeti hiç eksik olmadı…
Allah var, kendisinden çok şey öğrendim… Bazen aramızda fikir ayrılıkları da olmadı değil tabi.. Fakat, hep kendisiyle yaş ve makam farkı olmasına rağmen tartışma imkanım olmuştur… Üzerimizde emeği vardır… Bu dünyadan bir Hikmet Yıldızeli geldi ve geçti… Mekan-ı Cennet olsun…”

Merhum Hikmet Yıldızeli’nin naaşı yarın (27 Haziran 2024 ) Sivas Yukarı Tekke Mezarlığı AyYıldız Cami’nde ikindi namazını mütakip kılınacak cenaze namazının ardından ebedi istinatgâhına defnedilecek.

Cenaze merasimine Hollanda Türk Federasyon’un temsilen genel muassip Sadettin Şimşek’in de katılacağı öğrenildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş