Amsterdam’da sokakta yaşayan Hadjer el Ali, gösterdiği dürüstlük örneği sonrası, ülkenin gündemine oturdu. El Ali için başlatılan yardım kampanyasında bir günde 34.102 euro toplandı.

Geçtiğimiz Pazar günü sokakta içinde 2 bin euro nakit olan bir cüzdan bulan El Ali, içindeki paraya dokunmadan Burgwallen Karakolu’na götürdü. Bu davranışı karşısından polis memurları kendisine 50 euroluk çek ve bir madalya verdi. Ancak memurlar bununla da kalmadı. Karakolun sosyal medya hesabından yaşananları “Dürüstlüğün ödüllendirilmesi gerektiğine inandığımız için o bizden, ara sıra dürüst vatandaşlara verilen ‘gümüş başparmak’ ödülü ile 50 euroluk hediye çeki aldı.” ifadelerini kullanarak yayınladı.

Bu paylaşım sonrası basında bir anda öne çıkan El Ali, De Stentor’a verdiği röportajda cüzdanı Amsterdam Merkez İstasyonu’nda boş şişe ve teneke kutuları toplarken bulduğunu söyledi. El Ali  “Bu cüzdanın sahibinin belki de büyük bir sorunu vardır. Bu paraya ihtiyacının olup olmadığını bilemem ama bu paranın ona çok lazım olduğunu düşünebiliyorum” ifadelerini kullandı ve bulduğu cüzdanı polise teslim etmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Yardım kampanyasında 34 bin euro toplandı
El Ali’nin bu davranışı birçok kişi tarafından takdirle karşılandı. Instagram sayfası Cestmocro girişimiyle başlatılan bağış kampanyasında bir gün içinde 34.102 euro topladı. İlgilenenler artık GoFundMe üzerinden para gönderemiyor. 

Hollanda’da 1 Temmuz 2024 itibariyle yürürlüğe giren değişiklikler Hollanda’da 1 Temmuz 2024 itibariyle yürürlüğe giren değişiklikler

El Ali, kendisi için toplanan para ile bir kiralık konut bulmayı ve hayatını yeniden düzene sokmayı planladığını belirtti. Ayrıca birçok kişinin kendisine iş teklifinde bulunduğunu da söyledi. 

Polis bulunan cüzdanın içinde kimlik olmadığı için sahibinin bilinmediğini eğer sahibi bir yıl içinde cüzdanı almazsa, paranın cüzdanı bulan kişiye verileceğini açıkladı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş