Hollanda’nın iki büyük internet sağlayıcısı Merkezi İstatistik Bürosu’nun (CBS) açıkladığı yüzde 3,8'lik tüketici fiyat endeksine bağlı olarak fiyatlarına zam yaptı. Yeni zamlı tarifeler 1 Temmuzdan itibaren geçerli olacak.

UEFA, Hollanda-Türkiye maçı öncesi uyardı: Sahte biletlere dikkat! UEFA, Hollanda-Türkiye maçı öncesi uyardı: Sahte biletlere dikkat!

Açık ara pazar lideri olan KPN sadece internet ve TV aboneliği için yüzde 3,8, Vodafone Ziggo ise yüzde 2,5 oranında zam yaptığını açıkladı.

Bu artışla birlikte KPN müşterileri, aboneliğinee bağlı olarak yaklaşık ayda 2 euro daha fazla ödeyecek. Yeni ücretler 1 Nisan'dan sonra KPN'ye geçen tüketiciler hariç, herkes için geçerli olacak. Tarife artışı enflasyona endeksli yapıldığı için sözleşme bitiminden önce abonelik iptali için geçerli bir neden olarak sayılmayacak.

1 Temmuz itibariyle KPN müşterilerinin ödeyeceği miktar:
100Mbit/s: 42,50 euro’dan 44,11 euroya (fark: 1,61 euro)
200 Mbit/s: 50,00 euro’dan 51,90 euroya (fark: 1,90 euro)
1Gbit/s: 52,50 euro’dan 54,49 euroya (fark: 1,99 euro)
4Gbit/s: 67,50 euro olarak kalacak
Sabit hat konuşma ücreti ise 0,15 eurodan 0,155 euroya çıkacak.

Ziggo, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren internet, TV ve sabit hat aramaları için tarifelerine en fazla 2 euro olacak şekilde zam yaptı. Ziggo müşterileri internet için aylık 1,00 euro,  TV ve sabit hat aramaları için de 50 sent daha fazla ödeyecek.

1 Temmuz itibariyle Ziggo müşterilerinin aylık faturaları bu kadar artacak:
Internet Lite, Internet Start, Internet XXL ve Internet Elite: 1 euro 
TV Start, TV Complete, TV Max, Ziggo GO: 0,50 euro
TV Start (los abonnement): 1,20 euro artacak
Kabel TV (los abonnement): 0,87 euro artacak
Vast Bellen: 0,50 euro
Volop Bellen: 0,55 euro

Diğer firmalar
Delta Fiber, Ocak ayında fiber üzerinden internet fiyatlarını zaten yükseltmişti. Çoğu paket 2,5 euro daha pahalı hale geldi. Geçen ayın sonlarında Delta, kablo üzerinden sağlanan internet aboneliklerinin fiyatlarını da artırdığını duyurdu. Pazar araştırmacısı Telecompaper'a göre, artış her abonelik türü için en az yüzde 3 düzeyinde oldu. Odido da Ocak ayında fiyatlarını yükselttiğini duyurmuştu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş