Geçici hükümet, başarı oranını artırmak ve yeni sürücülerin daha güvenli araç kullanmalarını sağlamak amacıyla sürücü kurslarına yeni ve daha sıkı kurallar getirilmesine karar verdi.

Portakallar ve Türk Millilerin galibiyetinin ardından Hollanda sokakları kutlama yapanlarla doldu Portakallar ve Türk Millilerin galibiyetinin ardından Hollanda sokakları kutlama yapanlarla doldu

Şu an herkes isterse sürüş eğitimi almadan sınava girebiliyor. Ancak yapılan değişiklikle birlikte sınava girmek için herkesin sürüş eğitimi alması zorunlu hale gelecek. Eğitim, dört aşamaya bölünecek ve daha zorlu trafik durumlarıyla pratik yapılacak. Eğitmenler belirli aralıklarda sınava tabi tutulacak.

Zorunlu sürüş eğitimi ve aşamalı eğitim sistemi

  • Yeni kurallarla birlikte, sürüş eğitimi zorunlu hale geliyor. Eğitimin aşamaları şu şekilde olacak:
  • Öğrencilerin gece araç kullanma, 130 km hız yapma ve sosyal sürüş davranışlarını öğrenme zorunluluğu olacak.
  • Eğitim dört aşamaya bölünecek ve her aşamada daha zorlu trafik durumlarıyla pratik yapılacak.
  • Öğrenciler, ebeveynler veya eğitmenlerle ara değerlendirmeler yapılacak.

Eğitmenler için yeni düzenlemeler

  • Eğitmenler her beş yılda bir teori ve pratik sınavlarına girecekler.
  • Üç kez başarısız olan eğitmenlerin yetkisi iptal edilecek.

Maliyet artacak
Hükümet şu an ilk sınavda yakalanan başarı oranın yüzde 52 olduğunu ve bu oranın artırılmasının hedeflendiğini belirtiyor. Yeni düzenlemelerle birlikte eğitim maliyetleri artabilir, ancak daha fazla kişinin ilk seferde sınavı geçmesi bekleniyor. Sınav tekrarı gerekmeyeceği için de uzun vadede maliyetlerin azalacağı tahmin ediliyor.

Yeni Komisyon ve Denetim
Rijonderwijs (Sürüş Eğitimi) Danışma Komisyonu kurulacak. Komisyon sürücü kursları, sınav enstitüsü IBKI, CBR, bakanlık ve eğitim uzmanlarından temsilcilerden oluşacak. Komisyon sürüş eğitiminin kalitesini sürekli denetleyecek ve iyileştirmek için çalışacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş