Amerika Birleşik Devletleri'nin Louisiana eyaleti bir ilke imza attı. Ülke tarihinde ilk kez bir eyalet, mahkemelere çocuklara cinsel istismardan mahkum olanlara cerrahi kastrasyon (Hadım) cezası verme hakkı tanıdı. Yasa bu hafta pazartesi günü onaylandı.

Amerikan medyasında çıkan haberlere göre bu yasa ile birlikte, Louisiana'da hakimler, on üç yaşından küçük çocuklara karşı işlenen tecavüz ve ensest gibi bazı ağır cinsel suçlardan hüküm giymiş kişilere cerrahi hadım cezası verebilecek.

Kimyasal kastrasyon cezasına diğer eyaletlerde, örneğin Kaliforniya, Florida ve Teksas'ta uzun zamandır izin veriliyor. Bu durumda ceza alan kişilerde, testosteron üretimini baskılamak ve cinsel isteği azaltmak için ilaçlar kullanılıyor. Ancak bu ceza nadiren uygulanıyor.

Hollanda’dan Türkiye’ye giden yolcunun beyan etmediği yarım kilo altına el kondu Hollanda’dan Türkiye’ye giden yolcunun beyan etmediği yarım kilo altına el kondu

Cerrahi kastrasyon ise bir adım daha ileri gidiyor. Bu işlemde erkeklerin testisleri cerrahi olarak çıkarılıyor. Bu ceza kadınlara da uygulanabiliyor. Cerrahi kastrasyon, şu ana kadar hiçbir Amerikan eyaletinde ceza olarak uygulanmıyordu.

Louisiana eyaletinde bir mahkeme geçtiğimiz mayıs ayında da tarihi bir karar aldı 14 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği iddia edilen 54 yaşındaki Glenn Sullivan, mahkemede suçlamaları kabul etti ve 2. derece tecavüz suçundan ceza aldı. Mahkeme Yargıcı, Sullivan'a 50 yıl hapis cezası verirken, aynı zamanda savcılarla yapılan anlaşmanın bir parçası olarak fiziksel hadım cezası verilmesine karar verdi. Bu karar, ülke tarihinde benzeri görülmemiş bir uygulama olarak kayıtlara geçti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş