Kutsal topraklara hac ibadeti için giden hacılar aşırı sıcaklarla zor anlar yaşıyor. Sıcaklıkların 50 derecenin üzerine çıktığı ve ölümlerin büyük bölümünün kalp damar hastalıkları ve enfeksiyona bağlı hastalıklardan kaynaklandığı belirtildi. Suudi yetkililer, sıcaklardan etkilenen 2 binden fazla kişinin tedavi edildiğini açıkladı.

Suudi yetkililerce yapılan açıklamalarda, 323'ü Mısırlı olmak üzere 577 hacının hayatını kaybettiği kaydedildi. Açıklamada, "Mısırlıların hepsi sıcaktan öldü." denildi. Birkaç kişinin ise kalabalık sırasında oluşan izdiham nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suudi Arabistan Ulusal Meteoroloji Merkezi, pazartesi günü Mekke'deki Mescid-i Haram'da sıcaklığın 52 dereceye yaklaştığına dikkati çekti.

Elde edilen bilgilere göre ölenlerin arasında 24 Türk vatandaşı da bulunuyor. Ürdün hükümeti, Salı günü ölen Ürdünlülerin sayısının 41'e yükseldiğini açıkladı. Tunus medyası ise 35 Tunuslunun öldüğünü bildirdi. Çok sayıda hacının hala kayıp olduğu belirtildi.

Suudi Ulusal Meteoroloji Merkezi, pazartesi günü Mekke'deki Mescid-i Haram'da sıcaklığın 51,8 dereceye ulaştığını söyledi.

Arafat Dağı'nda gerçekleştirilen dualar da dahil olmak üzere hac ibadeti büyük oranda gündüz saatlerinde yapılıyor.

Geçen yılki Hac sırasında 240 kişi yaşamını yitirmiş, 10 binden fazla kişi de sağlık sorunu yaşamıştı.

Suudi yetkililere göre bu yıl yurtdışından 1,6 milyon hacı adayı kutsal topraklara geldi.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Konevi - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hac ziyaretinde ölenlerin sayısı bini geçti Hac ziyaretinde ölenlerin sayısı bini geçti

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş