Agence France-Presse'in (AFP) kendi verilerine dayandırdığı haberde, kutsal topraklardaki Hac sırasında ölenlerin sayısının 10 geçtiği ve bu kişilerin çoğunluğunun kayıtsız hacı adaylarından oluştuğu ifade edildi.

AFP'nin önceki gün yayımladığı haberde, Suudi Arabistan'da Hac sırasında sıcak hava nedeniyle en az 550 hacı adayının hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Suudi yetkililer bu bilgiyi henüz doğrulamamışken, Krallığın Sağlık Bakanlığı, haccın ana günü olarak bilinen pazar günü, yetkililerin uyarılarına uyulmaması nedeniyle 2 bin 764 hacı adayının sıcak çarpması nedeniyle tıbbi yardım aldığını açıkladı. 

Viyana’da her 3 ilkokul çocuğundan biri Müslüman Viyana’da her 3 ilkokul çocuğundan biri Müslüman

Kutsal topraklara Hac ibadeti için giden Türk vatandaşlarından en az 23 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Türkiye'nin Cidde'deki Başkonsolosluğu hac dönemi için özel kriz hattı oluşturdu. Buradan edinilen bilgiye göre ölen kişilerin kimlik tespiti ve aile yakınlarına bildirim süreci devam ediyor. Ölü sayısının bu yüzden bilinmediğini aktaran yetkililer, ölümlerin büyük kısmının kalp krizinden kaynaklandığını söylüyor.

Bir Arap diplomat, Mısırlı hacılardan 58 kişinin daha öldüğünü ve hacda ölen Mısır vatandaşı sayısının 658’e ulaştığını açıkladı. Mısırlı diplomatik kaynaklar, hayatını kaybeden kişilerden, 630'unun hac için kayıt yaptırmadığını ifade etti.

Halen çoğu ülke kaç ölümün sıcaklığa bağlı olduğunu açıklamadı. AFP, ölüm sayısını çeşitli ülkelerden sağlanan verilerle oluşturduğunu, çok sayıda kişinin ise halen kayıp olduğunu belirtti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş