Kara, demir veya hava yolu fark etmeksizin her hangi bir ülke sınırından geçerken belirli bir değerin üzerindeki değerli eşyaların ve 10 bin euronun üzerindeki nakit paranın beyan edilmesi zorunluluğu bulunuyor. Bu konu sürekli hatırlatılsa da pek çok yolcu bunu yapmıyor ve dolayısıyla elindeki eşya ve paraya geçici veya kalıcı olarak el konulması riski ile karşı karşıya kalıyor. 

Son olarak 26 Haziran’da Sırbistan’ın Gradina Sınır Kapısı'nda yaşanan bir vakada, Hollanda’dan Türkiye’ye giden yolcu toplam 34 bin euroluk ceza ile karşı karşıya kaldı. 

Sırp Gümrüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Türkiye’ye gitmek için Hollanda’dan yola çıkan bir araç 26 Haziran’da sınır kapısına vardı. Araçtaki kişiler beyan edilecek bir şey olmadığını belirtti. Ancak yapılan kontrolde sürücü koltuğunun arkasında bulunan çantalardan birinin dibinde, içinde yarım kilo altın mücevher bulunan başka bir çanta bulundu.  

sırp gümrük altın

Çantanın içinden çıkartılan altın küpe, bilezik, yüzük ve kolye uçlarının değerinin 20 bin euroyu aştığı tahmin ediliyor. Bu tutarın aracın değerinin üçte birini aşması nedeniyle araca yargılama sonuna kadar geçici süreyle alıkonuldu. Tespit edilen ihlalin tutarının neredeyse 34.000 euroya ulaştığı belirtildi.

Gurbetçilerimiz için sıla yolundaki akaryakıt fiyatlarını ülke ülke listeledik Gurbetçilerimiz için sıla yolundaki akaryakıt fiyatlarını ülke ülke listeledik

Beyan etmezseniz ne olur?
Sınır kontrollerinde sorun yaşamamak için seyahate çıkarken ne kadar nakit para ve değerli eşya yanınıza alabileceğinizi ve gerekli durumlarda nasıl beyan edebileceğinizi görmek için bu habere göz atabilirsiniz: Seyahate çıkarken 10 bin euro ve üzeri nakit parayı beyan etmezseniz ne olur?

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş