Avusturya'da toplu taşıma araçlarında seyahat etmeyi daha da çekici hale getirmek için kararlaştırılan İklim Bileti uygulaması başvuruları başladı. Biletten 18 yaş ve üzeri gençler faydalanabiliyor.

Avusturya'da 18 yaşındaki gençlere yönelik olarak uygulamaya giren İklim Bileti (Klimaticket Ö) 1 Temmuzdan itibaren kullanılabilecek.

Çevre Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yılın başından bu yana 18. yaş gününü kutlayan ve Avusturya'da kayıtlı olan herkesin bu tekliften yararlanabileceğini söyledi.

Hollanda’dan Türkiye’ye giden yolcunun beyan etmediği yarım kilo altına el kondu Hollanda’dan Türkiye’ye giden yolcunun beyan etmediği yarım kilo altına el kondu

Resmi adıyla Klimaticket Ö 18 bileti bir yıl süreyle geçerli olacak. Gençler biletin başlangıç tarihini 18’inci ve 21’inci yaş günü şeklinde seçilebiliyor.

Bilet nasıl alınır?
İklim bileti , ÖBB veya Westbahn bilet gişeleri gibi tüm resmi satış ve hizmet noktalarından alınabiliyor. Bilet başvurusu için yanınızda kimlik belgesi, ikamet güncel kayıt onayı (6 aydan eski olmayan) ve fotoğraf götürmeniz gerekmekte.

Online olarak bilet almak isteyenler bu biletler için özel olarak açılan Klimaticket sitesindeki başvuru formu doldurabiliyor. Bilet daha sonra kinin ikamet adresine postalanıyor.

Sitede yer alan bilgilere göre iklim bileti şimdilik Wiener Linien'de satışa sunulmayacak.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: AndyLeungHK - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş