Hollanda’da Çarşamba günü öğleden sonra De Bilt'te sıcaklık 30 dereceye yükseldi. Eindhoven'da saat 15.00'te sıcaklık 30,2 derece olarak ölçüldü. Weeronline'a göre, saat 16.00'da sıcaklık 31 dereceye ulaştı. Zeeland'da da Westdorpe'deki hava istasyonunda sıcaklık 30 derece olarak kaydedildi.

Belçika’da da dereceler 30 dereceyi gördü. Hava sıcaklığı günün en sıcak saatinde başkent Brüksel'in Uccle Belediyesi'nde 29,5 santigrat derece olarak ölçüldü. Ülkenin diğer bölgelerinde de 30 dereceye yaklaşan sıcaklıklar kaydedildi. Kraliyet Meteoroloji Enstitüsünden (RMI) meteorolog David Dehenauw Belçika'nın resmi ajansı Belga'ya yaptığı açıklamada, ülkede yılın en sıcak gününün yaşandığını belirtti.

Belçika’da bazı araçların muayenesi artık 2 yılda bir yapılacak İşte detaylar… Belçika’da bazı araçların muayenesi artık 2 yılda bir yapılacak İşte detaylar…

Her iki ülkede de mayıs ayı yağışlı geçti. Hatta Haziran ayında da oldukça çok yağış görüldü. Sıcaklığın bir ay içerisinde neredeyse 30 santigrat dereceye ulaşmasıyla bahar mevsimi normalleri yaşanmadan yaz mevsimine geçilmiş oldu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş