Belçika’da yasal olarak var olan ancak birçok kişinin bilmediği bir kural var. Bu da yaya veya bisikletli olarak bir ihlalde bulunmanız karşısında ehliyetinize 15 gün boyunca el konulabileceği. Bu uygulama için kişinin sarhoş olmasına da gerek yok. Uzun zamandır yürürlükte olan bu kanun, şimdi daha sıkı bir şekilde uygulanmakta.

Geçtiğimiz günlerde polis tarafından durdurulan bir bisikletçiye, bisikletinin ön ve arka lambasının olmadığı, elinde cep telefonuyla çekim yaptığı ve kanında 1.8 promil alkol bulunduğu nedeniyle savcılık tarafından ehliyetine 15 gün el konulma cezası verildi.

Savcılığın bu cezayı, trafikte güvenliği sağlamak ve kişinin alkollü araç kullanmaya devam etmesini önlemek için verdi.

Özellikle yayalar ve bisikletliler tarafından dikkat edilmeyen yerlerin başında hemzemin geçitler geliyor ancak kurala uygun olarak bu geçitlerden geçmeyenler de ehliyetini kaybetme riski ile karşı karşıya kalıyor.

Bunun bir örneği Ninove’de yaşandı. Tren yolunun bariyerleri kapalıyken hemzemin geçitten bebek arabası ile geçen kadının ehliyetine 6 ay el konuldu. Hakim ayrıca kadına 2000 euro para cezası ödemesine ve kadının yeniden ehliyet sınavına girmesine hükmetti.

Dördüncü dereceden suç olarak görülen bu ihlalde bulunan onlarca kişinin ehliyetlerine de “kendi hayatını ve başkalarının hayatını riske attığı” gerekçesiyle el konuldu.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Almanya ve Hollanda'da her 5 kişiden 1'i, Belçika'da her 6 kişiden 1'i yalnız yaşıyor Almanya ve Hollanda'da her 5 kişiden 1'i, Belçika'da her 6 kişiden 1'i yalnız yaşıyor

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş