Batı Flaman Bölgesi'nde, polisin direksiyon başında cep telefonu kullanırken yakaladığı sürücüler otomatik olarak ehliyetlerini kaybedecek. Şimdiye kadar bu kural sadece belirli polis kontrollerinde uygulanıyordu, ancak artık kalıcı hale geldi. Batı Flaman Bölgesi savcılığı bu uygulamasıyla Limburg ve Halle-Vilvoorde savcılıklarını örnek alıyor.

Ülkede trafikte cep telefonu kullanımına yönelik yaklaşım son yıllarda önemli ölçüde sıkılaştırıldı. Trafikte cep telefonu kullanımı üçüncü dereceden ciddi bir suç sayılıyor. Polis, bu ihlalde bulunan sürücülere 174 euro ve idari masraflar tutarında bir para cezası uyguluyor. Bu ceza hem otomobil hem de bisiklet ve hız pedelec sürücüleri için geçerli.

Batı Flaman Bölgesi'nde savcılık şimdi bir adım daha ileri gitti. Trafikte cep telefonu ile yakalanan her sürücünün ehliyeti 15 gün iptal edilecek. Bu kişinin ayrıca, para cezası verebilecek olan sulh hakiminin karşısına çıkması gerekecek.

Batı Flaman Bölgesi savcılığı böylece Limburg ve Halle-Vilvoorde savcılıklarını örnek aldı. Batı Flaman savcılık sözcüsü basına yaptığı açıklamada, "Akıllı telefon kullanımının çok ciddi kazalara yol açtığını çok sık görüyoruz" dedi.

Het Nieuwsblad'a göre, Antwerp, Doğu Flaman ve Leuven savcıları halen daha sert önlemler alıp almayacaklarını değerlendiriyor.

Doğu Flaman bölgesinde, araç kullanırken yakalanan bir sürücünün ehliyeti zaten derhal iptal ediliyor, ancak yalnızca davranışın çok tehlikeli olduğu tespit edilirse bu uygulama geçerli oluyor. Leuven'de ise bu uygulama şimdilik sadece Mart ve Eylül ayları arasında geçerli.
©Sonhaber.eu

Belçika’da bu trafik ihlalinde bulunanlar 1.500 euroya kadar ceza ve sürüş yasağı alabilir Belçika’da bu trafik ihlalinde bulunanlar 1.500 euroya kadar ceza ve sürüş yasağı alabilir

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş