Hollanda Demiryolları (NS), Amsterdam ile Viyana arasında aktarmasız gece treni seferlerinin önümüzdeki yıl başlayacağını duyurdu.

Hollanda Demiryolları (NS), Avusturyalı ortakları ÖBB-Personenverkehr ile birlikte 14 Aralık 2025'te Amsterdam'dan Viyana'ya direk sefer yapacak yeni bir gece trenini başlatmayı planlıyor. İki şirket arasındaki görüşmelerin devam ettiği ve yeni hatta ilişkin planların piyasa düzenleyicisi ACM’ye iletildiği belirtildi.

Hollanda’da 50 yıllık evli çift ötenazi ile hayatlarına son verdi Hollanda’da 50 yıllık evli çift ötenazi ile hayatlarına son verdi

De Stentor gazetesinin ACM'ye sunulan belgelere dayanarak bildirdiği habere göre, Amsterdam’dan kalkacak yeni Nightjet treni Hollanda’da Amersfoort ve Deventer ve Almanya ve Avusturya’daBad Bentheim gibi birkaç istasyondan geçerek 14 saat 9 dakikada Viyana’ya varacak.

Amsterdam'dan kalkan mevcut Nightjet, Innsbruck üzerinden aktarmalı olarak Viyana'ya gidiyor. NS ve ÖBB, mevcut hattı ikiye bölmeyi planlıyor. Innsbruck üzerinden olan bağlantı devam edecek ve Deventer üzerinden olan güzergah gelecek yılın sonunda açılacak.

Yeni tren 416 kişilik kapasiteye sahip 
Demiryolu şirketleri, yeni güzergah için Avusturya'da DANI olarak adlandırılan yeni nesil Nightjet trenlerini kullanmayı planlıyor. Tren bulunan yataklı vagon, minicab, lounge kompartımanı ve koltuklar, toplamda 416 kişinin seyahat etmesine olanak sağlayacak.

Yolculuk 14 saat sürecek
ACM'ye sunulan tahmini zaman çizelgesine göre, tren Amsterdam'dan 19:08'de hareket edecek, Bad Bentheim'a 21:04'te varacak ve ertesi gün saat 09:17'de Viyana'ya ulaşacak. Dönüş güzergahında ise Viyana'dan 20:10'da hareket edecek. Ertesi gün saat 07:34’de Bad Bentheim'da olacak ve saat 09:49’da Amsterdam'a vararak yolculuğunu tamamlayacak.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Hollanda Demiryolları NS

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş