Avusturya Eğitim Müdürlüğünün Viyana'da devlet okullarında yaptırdığı bir araştırmaya göre her üç ilkokul öğrencisinden biri Müslüman. 2017’de yapılan araştırmada öğrencilerin yüzde 31’inin Katolik ve yüzde 28’inin Müslüman olduğu belirlenmişti.

Araştırma sonucuna göre, Viyana'daki ilkokul öğrencilerinin yüzde 35'i Müslüman. yüzde 26'sı dinsiz. Öğrencilerin yüzde 21'i Katolik, yüzde 13'ü Ortodoks, yüzde 2'si Protestan veya başka bir mezhebe mensup.

Araştırmaya göre en hızlı büyüyen grup şuanda yüzde 26 oranına sahip olan dini inancı olmayan öğrenciler.

Eğitimden sorumlu Meclis Üyesi Christoph Wiederkehr, inanç özgürlüğünün özel bir mesele olduğunu belirtti ve “inanç özgürlüğü veya din özgürlüğü çok değerli bir varlıktır” dedi.

Wiederkehr inancın demokrasiye zarar vermeye başladığı anda sorun olduğunu belirtti ve okullarda demokrasi ve inanç özgürlüğü üzerine derslerin müfredata eklenmesi gerektiğini savundu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Mekke'de aşırı sıcaktan 24'ü Türk, 577 hacı adayı hayatını kaybetti Mekke'de aşırı sıcaktan 24'ü Türk, 577 hacı adayı hayatını kaybetti

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş