ALMANYA

Almanya'da 30 yaşındaki üç kişiye 20 bin euro miras verilecek

Almanya'da 'Herkese Bir Miras Vakfı' tarafından düzenlenen çekilişle üç şehirden 30 yaşındaki üç kişiye 20 bin euro miras verilecek.

Abone Ol

Almanya'da "Herkese Bir Miras Vakfı" (Jeder für Ein Erbe), 2024 yılında düzenlenecek bir çekilişle 30 yaşındaki üç kişiye 20 bin euro temel miras sağlayacak. Pilot proje, ilk etapta üç şehirde gerçekleştirilecek.

Vakfın yaptığı duyuruya göre, 7 Temmuz 2024 tarihinde bu etkinliğin düzenleneceği üç şehir belirlenecek. Belirlenen şehirlerde ikamet eden 30 yaşındaki kişiler, nihai çekilişe katılmak için başvuruda bulunabilecek. Her üç şehirden seçilecek bir kişi toplamda 20 bin euroluk mirasa sahip olacak.

1994 doğumlu olunması şart
Proje kapsamında 1994 doğumlu olan herkes başvuruda bulunabilecek. Başvurular, şehirlerin belirlenmesinden sonra bir iletişim formu aracılığıyla yapılacak. Katılımcıların daha önce 3 bin eurodan fazla miras veya bağış almamış olması da şartlar arasında yer alıyor.

Çekiliş sonbaharda yapılacak
Şehirlerin belirleneceği çekiliş, 7 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. 2024 sonbaharında ise seçilen üç şehirde halka açık çekilişler düzenlenecek. Katılımcıların temel mirası almak için bizzat çekilişte hazır bulunmaları gerekecek. Ayrıca kazananlar, mirasın etkileri üzerine yılda bir kez bir saat süren bir röportaj vermeyi taahhüt etmek zorunda olacak.

Herkese verilmesi için 15 milyar euro’ya ihtiyaç var
Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü, 30 yaşındaki herkese temel miras sağlanmasının yılda yaklaşık 15 milyar euroya mal olacağını belirtti. Bu miktarın, büyük miraslara ek bir vergi ile finanse edilebileceği ifade edildi.

Kaynak: Camia Haber

Fotoğraf: Pavel Danilyuk - Pexels.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.