Almanya’nın Baden-Württemberg eyaleti, Hohenlohekreis bölgesinde yer alan Neuenstein kasabası yakınlarında durdurulan bir araçta, ithalat vergisi ödenmemiş altın takılar tespit edildi. Bu takılara 850 euro vergi uygulanırken, sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı.

Heilbronn polisinin açıklamasına göre olay, 27 Ağustos sabah saatlerinde Neuenstein yakınlarındaki A6 otoyolunda meydana geldi. Trafik kontrolüne takılan araç, gümrük kontrolü için Hohenlohe Nord servis istasyonuna yönlendirildi.

Araçta bulunan Fransız çift, Türkiye’de geçirdikleri tatilden döndüklerini söyledi; ancak polisin sorularına kaçamak cevaplar vermeleri nedeniyle araç detaylı şekilde arandı.

Yapılan aramada, 4 adet altın bilezik ve işlemeli altın madeni para bulundu. Bu eşyaların AB’ye girişte vergilendirilmediği ve çiftin herhangi bir makbuz gösterememesi nedeniyle, çifte yaklaşık 850 euro'luk ithalat vergisi uygulandı. Ayrıca 46 yaşındaki adam hakkında cezai işlem başlatıldı.

İzin dönüşü yanınızda ne getirebilirsiniz?
AB'ye ve AB içinde yapılan seyahatlerde yanınnızda ne kadar, altın, para veya değerli eşya taşıyabileceğinizi bu haberimizden okuyabilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya’nın sınır kontrolleri kararı, Hollanda ve Avusturya'da tepkiyle karşılandı Almanya’nın sınır kontrolleri kararı, Hollanda ve Avusturya'da tepkiyle karşılandı

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş