Belçika'nın başkenti Brüksel'in en küçük ilçesi olan Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkanı Emir Kir, Ekim ayında yapılacak yerel seçimlerde kendi oluşturduğu Belediye Başkanı listesiyle yarışacak. Başkan Kır, Pazar günü aday listesini tanıttı. Kir'in listesinde ikinci sırada Marie-José Byl yer alıyor.
Emir Kir, Ekim ayında yapılacak yerel seçimlerde Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkanlığı için adaylığını koydu. Kendi oluşturduğu Belediye Başkanı listesiyle yarışacak olan Kir, Pazar günü aday listesini sundu.

Türkiye’ye gitmek için Belçika’dan yola çıkan gurbetçi aile Almanya’da soyuldu! Türkiye’ye gitmek için Belçika’dan yola çıkan gurbetçi aile Almanya’da soyuldu!

Listede kimler var?
Listede ikinci sırada Marie-José Byl, üçüncü sırada Bayındırlık ve Temizlikten sorumlu belediye meclis üyesi Mohammed Jabour yer alıyor. Çalışma ve Sosyal İşlerden sorumlu belediye meclis üyesi Dorah Ilunga ise dördüncü sırada. Spor ve Esnaf Meclis Üyesi Kadir Özkonakçı beşinci sırada yer alırken, Fırsat Eşitliği ve Aile ve Erken Çocukluk Meclis Üyesi Nezahat Namlı altıncı sırada bulunuyor.

Kir, "Bilgelerden oluşan bir komite, alınan 40'tan fazla başvuruyu inceledi, listede hala iki açık yer var. Bu liste Saint-Josse'a olan tutkumuzu yansıtmaktadır. Gurur duyduğumuz bir geçmişe sahip olan ve yönetim sırasında vaat ettiklerimizi gerçekleştirmiş olan seçilmiş vekillerimiz etrafında inşa edilmiştir" dedi.

Geçmişteki tartışmalar
Emir Kir, 2020 yılında iki MHP'li Türk belediye başkanıyla görüştüğü için mensubu olduğu PS (Sosyalist) Partisi'nden ihraç edilmişti. O tarihten bu yana belediyede çoğunluk PS ve Kir'in etrafındaki bağımsız gruptan oluşuyor. Kir, bu seçimlerde Saint-Josse-ten-Noode'daki belediye başkanlığı görevini sürdürmeyi hedefliyor.
Foto ve haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş